Omgeving

In de omgeving van ons Chalet op de Veluwe.

In verband met de Corona maatregelen kan het gebeuren dat bezienswaardigheden of activiteiten in de omgeving gesloten zijn. Controleer voor vertrek goed de website van waar je naar toe gaat voor de laatste informatie.

Nationaal Park de Hoge Veluwe
De groene schatkamer van Nederland, tegenover Droompark de Hooge Veluwe. Vlak voorbij de toegangspoort van NP de Hoge Veluwe vind je gratis leenfietsen. Bezoek hier ook het Kröller-Müller Museum of het restaurant bij het bezoekerscentrum. Je fietst op je gemak in een uurtje (ongeveer 10km) naar het bezoekercentrum, waar je wat kunt eten en drinken (ook nu in corona tijd), en waar een grote kinderspeeltuin is.

Nationaal Park Veluwezoom
Op enkele minuten rijden vind je het NP de Veluwezoom. Nationaal Park Veluwezoom telt ruim 5.000 hectare en is onderdeel van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Je vindt hier haast ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en heb je zo’n mooi uitzicht. Op de Posbank bijvoorbeeld kun je bij mooi weer tot in Duitsland kijken.

Apenheul
Op een half uur rijden vind je een bos vol loslopende apen, in de Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft zomaar los!

Burgers’ Zoo
Met enkele minuten rijden ben je bij Burgers’ Zoo. Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers’ Zoo! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt.